Asperge quiche (taart)

Asperge quiche (taart)

Benodigdheden:

  • ½ pakje bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 lente-uien in dunne ringen
  • 400 gr asperges (stukjes of kopjes)
  • 200 gr gerookte zalm in stukjes
  • 2 dl slagroom
  • 4 eieren (losgeklopt)
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • zout, peper, olie
  • ingevette quichevorm of taartvorm
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en kort gaar koken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200C. Bekleed de vorm met de deegplakjes, laat de naden iets overlappen en druk goed aan. Snij de rand netjes af. Bak de lente-ui 3 minuten zachtjes in olie. Snij de beetgare asperges in stukken en laat deze goed uitlekken. Voeg de asperges stukjes bij de lente-ui en laat nog 2 minuten stoven. Roer van het vuur af de losgeklopte eieren, kaas en zalm erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in de vorm en laat dit in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar worden.

Eet smakelijk!

Share by: