Asperges in bladerdeeg met frisse bieslooksaus

Asperges in bladerdeeg met frisse bieslooksaus

Benodigdheden:

  • 16 AA asperges of AAA (ruim één kilo)
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 gekookt ei
  • Eigeel
  • 7 eetl. Mayonaise
  • 7 eetl. Yoghurt
  • 7 eetl. Bieslook
  • Peper, zout
  • Oven, bakplaat of ovenrooster, voorzien van bakpapier
2 personen
vegetarisch hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 o C (hetelucht 200 o C). Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil de asperges. Kook de asperges in lichtgezouten water met de schillen beetgaar (8 minuten koken en dan nog 10 minuten in het kookvocht laten staan). Plak twee plakken bladerdeeg aan één zijde aan elkaar met 0,5 cm overlap. Doe met de andere twee hetzelfde.
Neem de asperges uit het kookvocht. Leg de asperges op tweeplakjes bladerdeeg en leg de andere twee erover heen. Maak in de randen een decoratief randje met vork of kartelrollertje. Bestrijk het pakketje met eigeel. Bak het pakketje lichtbruin en gaar in de oven, ca. 20 minuten.

Saus:
Meng mayonaise en yoghurt goed dooreen. Roer de bieslook erdoor. Maak op smaak met peper en zout.

Serveer de pakketjes met gehalveerde eieren. Schep wat saus over het ei en serveer de rest van de saus apart.

Eet smakelijk!

Share by: