Asperges met ham en kruidensaus

Asperges met ham en kruidensaus

Benodigdheden:

  • 2 kilo witte AA asperges
  • zout
  • 6 eieren
  • 5 takjes peterselie
  • 1 zakje bieslook (25 gr)
  • 5 takjes verse basilicum
  • 125 gr boter
  • 5 eetlepels rode wijn
  • 400 gr beenham (in plakjes)
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en gaar koken in ongeveer 10 minuten. Ondertussen de eieren hard koken. Peterselie, bieslook en basilicum fijn snijden. Boter smelten, kruiden en wijn erdoor kloppen en op het vuur warm houden. De hard gekookte eieren onder koud water afspoelen en pellen. De goed uitgelekte asperges op het bord leggen, eieren halveren en erbij leggen, de boter-kruiden saus erover schenken. De beenham in mooie rolletjes op het bord leggen. Serveren met gekookte krielaardappeltjes.

Eet smakelijk!

Share by: