Asperges met krokante kruimels

Asperges met krokante kruimels

Benodigdheden:

  • 2 kg witte asperges
  • 6 sneetjes oud brood
  • 1 citroen
  • 100 gr boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • zout
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en gaar koken. Intussen korstjes van het brood halen en fijn kruimelen. Citroen schoonboenen en 2
theelepels eraf raspen. In een koekenpan helft van de boter verhitten en de broodkruimels krokant baken door regelmatig omscheppen. In een pannetje de rest van de boter smelten en citroenrasp, tijm en chilipoeder toevoegen. Op smaak brengen met zout. Asperges laten uitlekken en op schaal of bord leggen. Gesmolten boter met kruiden erover schenken en bestrooien met de krokante kruimels.

Eet smakelijk!

Share by: