Asperges op Brabantse wijze

Asperges op Brabantse wijze

Benodigdheden:

  • 2 kg AA asperges 
  • 8 hardgekookte eieren
  • 200 gr roomboter
  • 400 gr beenham
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • zout, peper, foelie, theelepeltje suiker
  • nootmuskaat
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • allesbinder
  • 1 dl room culinair
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en gaar koken in water, waar zout, peper, foelie, suiker en 50 gr roomboter aan toegevoegd is. 8 tot 10 minuten koken en 5 tot 10 minuten laten nagaren in het warme water. Dan uit het water nemen en uit laten lekken. 150 gr boter smelten en afschuimen, 1 dl room culinair en een theekopje kookvocht van de asperges toevoegen. Dit licht binden met de allesbinder. Krieltjes beetgaar koken in water met zout en beenham verwarmen. De uitgelekte asperges verdelen over 4 (voorverwarmde) borden en de beenham en krieltjes erbij schikken. Over de asperges komt nu de botersaus. Daarover 4 fijngeprakte eieren en 4 eetlepels peterselie strooien. De laatste 4 eieren doormidden snijden en met eigeel naar boven, op de beenham plaatsen Naar smaak een beetje nootmuskaat erover raspen.

Wijntip: pinot blanc d’Alsace

Eet smakelijk!

Share by: