Asperges op de BBQ of grill

Asperges op de BBQ of grill

Benodigdheden:

  • 1 kg AA asperges
  • ambachtelijke beenhamplakken
  • kruidenboter
  • bouillonblok
  • marinade 1: Olijfolie, Ketjap, oregano, peper, zout,
  • kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder
  • marinade 2: Zonnebloemolie, honing, citroensap, dille, peper,
  • zout
Blancheer de asperges in water met het bouillonblok. Goed uit laten lekken en drogen met keukenpapier.
6 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges met ham: Bestrijk de plakken ham aan de binnenkant met kruidenboter. Rol de asperges een voor een in een plak ham. Leg ze daarna op de hete BBQ of grill. Draai ze af en toe om. Als de ham is verkleurd in een lichtbruine kleur en de vormen van het rooster zichtbaar zijn, is het geheel gereed om op te dienen. (dit recept is ook te maken met reepjes ontbijtspek)
Gemarineerde asperges: Meng de ingrediënten tot een marinade en laat de asperges minimaal 30 min. in de marinade trekken. Daarna zijn ze klaar voor de BBQ/grill.

Eet smakelijk!

Share by: