Aspergesalade met rosbief en brie

Aspergesalade met rosbief en brie

Benodigdheden:

  • 500 gram A of B asperges
  • 500 gram gemengde bladsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper
  • 200 gram rosbief, in plakken
  • 200 gram brie, in plakken
  • 125 ml zure room
  • 2 tl geraspte mierikswortel (potje)
4 personen
voorgerecht/lunchgerecht

Bereidingswijze:

Schil de asperges en kook ze 3 tot 5 minuten, zodat ze nog knapperig zijn. Giet ze af en spoel er koud water over.
Meng de sla met olijfolie, citroensap en zout en peper. Verdeel de sla over de borden. Schik daarop de asperges, rosbief en
brie. Meng zure room met mierikswortel en serveer dit er apart bij.

  • Lekker met geroosterd witbrood of notenbrood. 
  • In plaats van geraspte mierikswortel, kunt u ook geraspte verse radijs gebruiken.
  • Zet de plakjes brie naast elkaar op een bakplaat even onder een hete ovengrill en serveer ze licht gesmolten op de salade.

Eet smakelijk!

Share by: