Aspergesoep

Aspergesoep

Benodigdheden:

  • 1 kilo asperges, stukken, kopjes of II-grof
  • 75 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 à 3 kruidenbouillonblokken
  • 1 eierdooier
  • kopje room of koffiemelk
  • peper, zout
  • verse nootmuskaat
4 personen
vegetarisch voorgerecht

Bereidingswijze:

Schil de asperges. Doe de bouillonblokken in pan met 1,5 liter kokend water en doe hierin de stukjes gesneden, geschilde
asperges. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de
asperges nog 10 minuutjes nagaren. Haal de aspergestukjes uit de pan en leg ze in een schaal. Zet een nieuwe kookpan op. Maak een roux: smelt de boter en roer er de bloem doorheen en laat deze enkele minuten garen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel groentenat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Voeg het toe aan de pan met de gegaarde aspergestukken. Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Voeg extra zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Share by: