Cappucino van asperges

Cappucino van asperges

Benodigdheden:

  • 500 gr witte asperges (kopjes of kleine stukjes)
  • 1 groentebouillon tablet
  • 150 ml slagroom
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • keukenmachine of staafmixer
4 personen
 vegetarisch voorgerecht

Bereidingswijze:

Geschilde asperges in kleine stukjes snijden en de aspergepunten apart houden. In een pan met 4 dl water en het bouillontablet eerst de aspergepunten koken. Puntjes met schuimspaan uit de pan nemen en even apart houden.
In dezelfde pan de overige aspergestukjes gaar koken in ca 8 minuten. Asperges in het kookvocht pureren met de staafmixer of keukenmachine en de soep warm houden. 50 ml slagroom stijf kloppen. Aspergepunten en de rest van de
slagroom bij de gepureerde soep doen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over 4 kleine bordjes of kommetjes verdelen. De stijfgeklopte slagroom erop scheppen en bestrooien met nootmuskaat.
Serveren met stokbrood

Eet smakelijk!

Share by: