Elzasser aspergetaart

Elzasser aspergetaart

Benodigdheden:

  • 50 gr bloem
  • 100 gr koude boter in blokjes
  • 5 eieren
  • 16 witte asperges
  • zout, peper, 1 tl suiker
  • stukje foelie (2-3 cm)
  • tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 250 g munsterkaas, in blokjes
  • lage springvorm 24-26 cm, ingevet met olie, gedroogde
  • erwten of bonen, bakpapier
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Zeef de bloem in een ruime kom. Meng de boter, 1 ei en een snufje zout er doorheen en kneed het tot een stevige deegbal.
Voeg meer bloem toe als het deeg plakkerig is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten. Snij
dikke asperges in de lengte door en halveer alle asperges. Zet de asperges op met koud water, zout, suiker en foelie, kook ze +/- 2 min. en laat ze uitlekken. Verwarm de oven op 175 graden. Verdeel het deeg over de vorm, rand van 2-3 cm hoog.
Bak de bodem blind in 15-20 min. Wok de asperges in olie kort gaar. Bak de sinaasappelrasp mee en breng op smaak met
zout, peper en suiker. Klop 4 eieren los met crème fraîche en voeg bieslook toe. Haal het bakpapier met erwten uit de vorm
en verdeel de asperges en kaas over de bodem. Meng het eimengsel over de asperges en bak de taart 30 min in de oven
tot het ei gestold is.
Lekker met een gemengde salade.

Eet smakelijk!

Share by: