Gemarineerde asperges met garnalen

Gemarineerde asperges met garnalen

Benodigdheden:

  • 1 kilo AA asperges
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje verse basilicum (15 gr)
  • 1 dl olijfolie
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 zakje rucola sla (30 gr)
  • 1 bakje hollandse garnalen
  • keukenmachine
4 personen
voorgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en 10 minuten koken met een beetje zout. Van het vuur af 20 minuten laten staan. Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen, halve limoen uitpersen, knoflook pellen en hakken. In de keukenmachine basilicum, knoflook en 1 eetlepel limoensap met de olijfolie tot een gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen. Marinade overdoen in een lage ovenschaal. Asperges uit laten lekken en in de marinade leggen en de marinade erover scheppen. Asperges in de marinade laten afkoelen en af en toe omwentelen.
In een zeef garnalen afspoelen en uit laten lekken.

Rucola in stukken scheuren en over 4 borden verdelen. Asperges uit de marinade met de kopjes naar één kant op de borden leggen. Garnalen erover verdelen en een beetje marinade erover druppelen.

Serveren met ciabatta en pinot blanc d’Alsace

Eet smakelijk!

Share by: