Risotto met asperges

Risotto met asperges

Benodigdheden:

  • 1 kg asperges (A of B)
  • 60 gr geitenkaas (of geraspte Goudse belegen)
  • 100 gr mascarpone (of crème fraîche)
  • zout, peper
  • 10 gr boter
  • 3 lente-uitjes
  • 400 gr risottorijst
  • 1 l groentebouillon (of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn)
  • 2 eetl. geroosterde pijnboompitjes
4 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Snijd de asperges in schuine stukken van 2-3 cm. Kook de asperges in een stoompan of in weinig kokend water met zout
beetgaar. Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges. Meng de geitenkaas met de mascarpone door de aspergepuree. Smelt de boter. Snijd het groen van de lente-ui in stukken en hak het witte gedeelte fijn. Bak beide glazig. Voeg de ongekookte rijst toe, roer goed zodat alles door de boter wordt gehaald. Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat. Kook de rest van de rijst onder voortdurend roeren in ca. 20 min., onafgedekt, gaar. Roer de aspergepuree erdoor en op het laatst de aspergepunten. Garneer met pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Share by: