Scampi met asperges

Scampi met asperges

Benodigdheden:

  • 10 scampi’s
  • 8 witte asperges
  • ½ liter groentebouillon
  • 1 liter visbouillon
  • 1 tl suiker
  • 40 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • zout, peper
  • 2 el citroensap
  • 4 el bieslook
4 personen
voorgerecht

Bereidingswijze:

Schil de asperges en snij ze in stukken. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de asperges met suiker en 15 gram boter toe. Laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Laat de asperges uitlekken en bewaar de bouillon.
Smelt 25 gram boter, voeg de bloem toe en laat dit al roerende 3 minuten garen. Daarna voorzichtig de slagroom en aspergebouillon erdoor roeren en de saus ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Kook de scampi’s gaar in de visbouillon en pel ze. Kook de eieren in 8 minuten hard en vierendeel ze. Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak. Voeg de asperges, scampi’s en het ei toe aan de saus en verwarm deze. Helemaal op het laatst de fijngeknipte bieslook erdoor roeren en/of erover strooien.
Lekker met stokbrood!

Eet smakelijk!

Share by: