Wentelteefjes met bacon en asperges

Wentelteefjes met bacon en asperges

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 2dl melk
  • 2dl aspergekookvocht
  • 8 sneetjes wit (brioche) brood
  • 16 gekookte asperges (warm)
  • 50gr roomboter
  • 4 plakjes (livar) bacon
  • 2 eetl. zwarte bessen confiture
  • kervel
4 personen
lunch of voorgerecht

Bereidingswijze:

Schil de asperges en kook ze beetgaar in water met een beetje zout. Kook 2 dl van het aspergevocht in tot de helft, voeg
melk toe en klop de eieren hierin los in een diep bord. Snij de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood één voor één door het mengsel en stapel op een bord. Schenk de rest van het ei-mengsel over de broodstapel en laat enkele minuten trekken. Verhit boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden bruin. Haal uit de pan en hou ze warm. Bak de bacon crispy en leg op keukenpapier. Verdeel de wentelteefjes over vier (voorverwarmde) borden en
smeer er een dun laagje confiture op. Schik hierop de doormidden gesneden warme asperges met het plakje bacon.
Garneer met een takje kervel.

Eet smakelijk!

Share by: