Asperge lasagne

Asperge lasagne

Benodigdheden:

  • 750 g asperges
  • 2 zakjes witte saus
  • lasagne bladen
  • 250 g achterham
  • ½ bosje peterselie
  • 1/8 l slagroom of kookroom
  • snufje nootmuskaat
  • snufje peper
  • 750 g oude geraspte kaas
  • Bressot kruidenkaas
2 personen
hoofdgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en 10 min. koken. Ovenschaal invetten. De ham in blokjes snijden. De peterselie fijn knippen. De asperges uit laten lekken en het kookvocht opvangen. De asperges in stukken van 3 cm snijden. Witte saus maken met 3 dl kookvocht. De slagroom door de saus roeren. Saus nog even doorkoken. Saus van het vuur halen en peterselie, nootmuskaat, peper en ham er doorroeren. Laagsgewijs in ovenschaal doen. Hierover de geraspte kaas strooien en schepjes Bresot kruidenkaas Over voorverwarmen op 200 graden, 40 min. in de oven. Waarvan de eerste 30 min. afgedekt met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Share by: