Plaattaartje met asperges en ham

Plaattaartje met asperges en ham

Benodigdheden:

  • 500 gr AA asperges of kopjes
  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 150 gr ham (plakjes)
  • 3 takjes peterselie
  • 125 gr mascarpone
  • 1 ei
  • zout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel zachte roomboter
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • bakpapier
  • keukenpapier
4 personen
voorgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en in ruim water 10 minuten koken met zout. Van het vuur af 10 minuten afgedekt laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200C. Bladerdeeg laten ontdooien, 50 gr ham en peterselie fijn hakken, in een kom mascarpone losroeren met ei, ham en peterselie. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca 8 cm lang en naast elkaar op de bakplaat leggen. Bestrijken met mascarpone mengsel, ½ cm van de rand rondom vrijhouden. Asperges uit het water nemen, goed laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier. Met de kopjes naar één kant over bladerdeeg verdelen en bestrijken met boter. In de oven de taartjes in ca 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen rest van de ham in brede repen snijden. Aspergetaartjes op 4 borden leggen en hamreepjes erop draperen.

Eet smakelijk!

Share by: