Roergebakken asperges met haricots verts

Roergebakken asperges met haricots verts

Benodigdheden:

  • 500 gr witte A of B asperges of kopjes
  • 150 gr haricots verts
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • ¼ zakje verse koriander (à 15 gr)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Vijzel of keukenmachine
4 personen
bijgerecht

Bereidingswijze:

Asperges schillen en in stukken van 4 cm snijden. Puntjes van de haricots verts snijden en halveren. Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken. In vijzel of keukenmachine tot puree mengen.
In wok olie verhitten en de kruidenpuree ca 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Asperges en haricots verts erdoor scheppen en de groenten op een matig hoog vuur gaar laten worden (vocht laten verdampen). Korinander blaadjes van de takjes plukken en over de asperges strooien. Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.
Wijntip: Tokay pinot gris

Eet smakelijk!

Share by: